Keresés honlapunkon
A szövetség tagja az európai megfelelő szövetségnek, az ESTAL-nak, amelynek most kb. 450 európai cég a tagja.
Ezen szövetség keretében működik a
Qualanod és Qualicoat Titkárság,
amelynek megbízásából a Magyar Szövetség jogosult a fenti elnevezésű minőségi védjegyek odaítélésére, és a rendszeres ellenőrzés megszervezésére.

Emlékeztető
AFMSZ Őszi Közgyűlés
Budapest

2020. október 01.

 


   
Opten Kft.

Az AFMSZ 2020. évi Őszi Közgyűlését saját szervezésében, Budapesten, a Danubius Hotel Helia**** Konferencia és Wellness szállodában rendezte meg tartotta meg 2020 október 1-én.
A Közgyűlésen a 25 Tagvállalatunk közül 11 képviseltette magát személyesen. A meghívott vendégekkel és a családtagokkal együtt a Közgyűlésen összesen 38 fő vett részt. A Közgyűlés – 11 szavazati joggal – nem volt határozatképes.
A Közgyűlési Meghívóban ismertetett módon, és az Alapszabályzatunknak megfelelően, megismételt Közgyűlést tartottunk, amely a jelenlevő tagok számától függetlenül szavazóképes volt.
A Közgyűlést Fehér Imre Titkár nyitotta meg, üdvözölve a résztvevőket.
A Közgyűlés a jegyzőkönyv vezető és hitelesítők megválasztásával kezdődött. A közgyűlési jegyzőkönyv vezetését Fehér Imre Titkár, a hitelesítését dr. Dömölki Ferenc és Pálfi Gyula Péter vállalták, amit a Közgyűlés egyhangúan elfogadott.

AFMSZ 2020 évi tevékenység:

Személyes találkozón, megbeszélésen nem tudtunk részt venni. A Covid-19 kitörése után az EA/Estal felé részletes adatszolgáltatást kellett nyújtanunk a tagjainkat érintő helyzetről.
A következő online találkozókon vettünk részt:
május 7. Estal JTC Elnök
május 11. Estal Elnök/Titkár
május 12. QND Titkár
május 14. QCT Elnök
június 4. QCT Elnök
június 24-25. QCT Elnök
július 17. Estal Titkár
szeptember 24 Estal Titkár.

Januárban 2 új QCT licenc vizsgálatát elvégeztük. A tavaszi vizsgálati szezont nem tudtuk időben elkezdeni, a koronavírus miatt. A QCT és a QND május végéig felfüggesztette a vizsgálatok elvégzését. A tavaszi vizsgálatokat a nyáron elvégeztük, korróziós tesztek folyamatban vannak, 1 QCT vizsgálat még hátravan, és a QCT porvizsgálat is folyamatban van. Őszi vizsgálati szezon elindítását októberben tervezzük.
Általunk kezelt QCT licencek: 7 db HU, 2 db SK
Általunk kezelt QND licencek: 1 db HU, 2 db SK, 1 db HR, (idén csak 1 vizsgálat lesz)

Műszer beszerzések történtek:
Elcometer 215 kemence diagnosztika, Korteszt Kft. Phynix Pocket-Surfix X rétegvastagság mérő, Jupiter Tech Kft.

Taghelyzet:

A Tavaszi Közgyűlés óta egyesületünknek 25 tagja volt. A Közgyűlésen 4 új vállalat jelezte belépési szándékát, Staticolor Kft., Román Kft., KLS Kft. és feltételesen Henkel Magyarország Kft. Egyesületünk tagjai a felsorolt vállalatok felvételi kérelmét – szavazás útján, egyhangúlag – elfogadták. Ezzel a tagok száma 28-ra nőtt. A Henkel Magyarország Kft. esetében még meg kell várni a cég vezetésének hozzájárulását.

Pénzügyi helyzet:

2019: A tervezett 20 MFt bevétel helyett majdnem 24 MFt lett a bevételünk. A növekedés oka, hogy több új QCT licencet adtunk ki Magyarországon, bővültek a QC vizsgálatok Szlovákiában, új QND licencünk lett Horvátországban is. A gazdálkodásunk pozitív eredménnyel zárult.
2020: Jelenleg a bankszámlánkon 4.437.000 Ft és 900 € pénzeszközünk van, pénztárban 57.000 Ft. Idén is pozitív eredményű gazdálkodást tervezünk. Bevételeink fő forrása a QCT és QND licenc kiadáshoz kapcsolódó vizsgálatok elvégzése. A kiadásaink csökkentek az utazási lehetőségek szűkülése miatt, mert nem lehet külföldi üléseken részt venni. A bevételeink is csökkentek, mert idén kevesebb vizsgálatot fogunk végezni, pl. QND vizsgálatból idén csak 1 lesz. A tavalyi rekord 24 MFt bevétel után idén májusban kb. 19 MFt idei bevétellel számoltunk, ez végül kb. 22 MFt lesz.

Idei tervek:

A QCT és QND vizsgálatokhoz szükséges új műszerek beszerzése megtörtént. Fontolóra vesszük Anotest műszer vásárlását is. Aktívan dolgozunk a jövő évi budapesti Estal Kongresszus előkészítésén. A lehetséges helyszínek megtekintésére érkezik hozzánk Martine Kalmar, az Estal Főtitkára október 12-én. Az őszi vizsgálati szezont szeretnénk lezárni október-novemberben. Részt veszünk a Vekor Konferencián november elején.

QCT, QND, Estal ülések:

Bangó András Elnök és Fehér Imre Titkár részletesen ismertette a 2020 évi Estal, Qualanod és Qualicoat üléseken történt eseményeket, valamint a Qualicoat Specifikáció 16. kiadása óta bekövetkezett változásokat, Appendix 1-13, Appendix 1-8 már a Specifikáció része.

Estal Kongresszus 2021 Budapest:

Az Estal a kétévente megrendezett, és jövő évben esedékes Kongresszusát Budapesten fogja tartani.
Jelenleg 2 PCO (hivatásos kongresszus szervező) ajánlatának elemzése folyik, ezek a cégek a Tensi Tours és a Diamond Congress.
Kérjük tagtársaink segítségét magyar (vagy külföldi) előadó, magyar építész, szponzor, turisztikai program, üzemlátogatás helyszín kiválasztásában.
A mindenkori Kongresszus megnyitását jeles személyiség (város-, vagy gazdasági irányító) szokta elvégezni, ünnepélyes keretek között. A megfelelő személyiség felkérésére várjuk Tagtársaink javaslatait, kapcsolatait.

2021 évi tervek:

Tavaszi Közgyűlés helyszíneként szóba jöhet az Aquacomet Kft. győri QCT minősített porfestő üzeme.
Az Őszi Közgyűlés és külföldi tanulmányutat a korábban megbeszéltek szerint tervezzük, mikor már biztonságosan lehet majd utazni. A szóba jöhető helyszínek:
1 NorDan gyár Powodowo-ban, Lengyelországban. Ez egy SAT FOX vertikális porfestő üzem.
2 Ausztria, Burgenlad tartomány. A tanulmányút célpontja még nem meghatározott.

A szállodában elköltött ebéd után, szabad program következett.
Délután 4 órától szakmai előadásokat hallgattuk meg:
Frank Sandrock, Marcus Pott, Tóth Kornél – MS Oberflächentechnik AG – MS porfestő rendszerek
Nagy ZoltánPulvertech Kft. – vevői tapasztalatok MS porfestő rendszerek alkalmazásánál
A többi meghirdetett előadás a Covid-19 járványügyi helyzet miatt elmaradt.
A program a szokásos Vállalati Körképpel fejeződött be.
A Közgyűlést a szálloda éttermében megtartott esti fogadással fejeztük be.

2020 október 2-án a Közgyűlés szakmai programjaként az új, budapesti, QCT minősített, Polilakk porfestő üzemet szerettük volna megnézni. A vírus helyzet miatt, erről az üzemlátogatásról le kellett mondanunk. Reméljük, más alkalommal még lesz lehetőségünk az üzem megtekintésére.

Budapest, 2020 október 04.

Az Emlékeztetőt összeállította:
Fehér Imre
AFMSZ Titkár