Alumínium Felületkezelők Magyarországi Szövetsége
  
Keresés honlapunkon
A szövetség tagja az európai megfelelő szövetségnek, az ESTAL-nak, amelynek most kb. 450 európai cég a tagja.
Ezen szövetség keretében működik a
Qualanod és Qualicoat Titkárság,
amelynek megbízásából a Magyar Szövetség jogosult a fenti elnevezésű minőségi védjegyek odaítélésére, és a rendszeres ellenőrzés megszervezésére.

Emlékeztető
AFMSZ Őszi Közgyűlés

Szlovákia
2019. október 3-6.

 


   
Opten Kft.

Az AFMSZ 2019. évi Őszi Közgyűlését saját szervezésében, Szlovákiában tarotta meg 2019 október 3-án.

A Közgyűlésen a 26 Tagvállalatünk közül 11 képviseltette magát személyesen. A meghívott vendégekkel és a családtagokkal együtt a Közgyűlésen összesen 36 fő vett részt. A Közgyűlés – 11 szavazati joggal – nem volt határozatképes.

A Közgyűlési Meghívóban ismertetett módon, és az Alapszabályzatunknak megfelelően, megismételt Közgyűlést tartottunk, amely a jelenlevő tagok számától függetlenül szavazóképes volt.
A Közgyűlést Fehér Imre Titkár nyitotta meg, üdvözölve a résztvevőket.
A Közgyűlés a jegyzőkönyv vezető és hitelesítők megválasztásával kezdődött. A közgyűlési jegyzőkönyv vezetését Fehér Imre Titkár, a hitelesítését Márkus Györgyné és Vincze Zsolt vállalták, amit a Közgyűlés egyhangúan elfogadott.

Fehér Imre Titkár beszámolt az AFMSZ 2019 évi tevékenységéről. 2019 február 28-án Qualicoat szemináriumot szerveztünk Budapesten, amelyen 24 fő vett részt. A Tavaszi Közgyűlést Nyíregyházán, a Hotel Pagony Wellness & Conference szállodában május 9-én rendeztük meg, 45 fő részvételével. Renemtech, Egrokorr, ALIT, Hydro és Karma szakmai előadásokat hallgattuk meg, majd tagtársunk, a Járműszerelvényt Gyártó Zrt. tiszaújvárosi gyáregységét látogattuk meg. A vállalat munkatársai – üzemlátogatás keretében - bemutatták a vasúti járműablakok és vasúti személyvagon berendezések gyártási folyamatát. Egyesületünk számára különösen érdekes volt a porfestő eljárás és a modern, automata anodizáló üzem megismerése. A program sikeres lebonyolításához adott segítséget köszönjük id. és ifj. Forgács József uraknak, valamint munkatársaiknak!
Részt vettünk a következő rendezvényeken: április Balatonfüred Vekor Konferencia, szeptember 18-22. Isztambul Estal Kongresszus, szeptember 27-28. Mezőkövesd Pulvertech Konferencia. Ezekről az eseményekről, valamint az Estal, Qualicoat és Qualanod üléseken történtekről a jövő Tavaszi Közgyűlésen fogunk beszámolni.

Fehér Imre Titkár ismertette a taghelyzetet. Jelenleg 26 tagvállalatunk van, nincs változás a létszámban.

Fehér Imre Titkár tájékoztatott arról, hogy az Egyesület pénzügyi helyzete stabil. Megfelelő pénzeszközökkel rendelkezünk a 2019 évi tervek végrehajtására. Az Estal tagdíjat már kiegyenlítettük, a Qualicoat, Qualanod licenc díjak az végén lesznek kiegyenlítve. A Közgyűlés idején bankszámlán 970.000 Ft és 5.000 € pénzünk van, pénztárban 1.000 € és 91.000 Ft.

Fehér Imre Titkár ismertette 2019 évi terveinket. Az őszi Qualicoat és a Qualanod vizsgálatokat gyorsan és sikeresen szeretnénk lezárni. Idén 2 új Qualicoat licenc kiadása történt meg Magyarországon, az Aquacomet és a König vállalatoknál. Év végén értékes kemence diagnosztika és rétegvastagság mérő műszerek beszerzését tervezzük.

Fehér Imre Titkár ismertette 2020 évi terveinket. 1 új Qualicoat licenc kiadása várható. A Tavaszi Közgyűlést Budapesten rendezzük meg, és a szakmai program a Polilakk Kft. új porfestő üzemének meglátogatása lesz. Az Őszi Közgyűlés és Tanulmányút lehetséges helyszínei, a NorDan Powodowo, Lengyelország, FOX vertikális porfestő üzeme, vagy Ausztria Burgenland tartománya, ahol még megfelelő helyszínt kell találnunk az üzemlátogatásra. A Tanulmányút résztvevői mindék változatot támogatták.

A Közgyűlés lezárása után a tanulmányút résztvevői Szlovákia látványosságaival ismerkedtek.

2019 október 3-án a Közgyűlés és Tanulmányút szakmai programjaként a Cortizo Slovakia alumínium présüzemét látogattuk meg a szlovákiai Újbányán. A cég munkatársai megmutatták új, idei beruházásukat, a SAT cég által épített, vertikális porfestő berendezést, amely az első a Kárpát-medencében. A résztvevők érdeklődéssel nézték meg az új berendezést, amely a többség számára újdonság volt.

Budapest, 2019 október 09.

Az Emlékeztetőt összeállította:
Fehér Imre
AFMSZ Titkár